Επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητα-επιχειρηματικότητα-καινοτομία

Μοναδικές στιγμές
χαραγμένες στη μνήμη

 
 

Πάργα

Ελαιώνες, πορτοκαλιές, χρυσαφένιες αμμουδιές και καταγάλανη θάλασσα… ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί; Όχι. Η Πάργα βρίσκεται στη βορειοδυτική ηπειρωτική Ελλάδα και είναι εξαιρετικά δημοφιλής χάρη στις πανέμορφες παραλίες και την χαλαρωτική της ατμόσφαιρα. Εξερευνήστε τα ερείπια του αρχαίου φρουρίου, επισκεφθείτε το κάστρο του Αλή Πασά στο λόφο και πιάστε κουβέντα με τους φιλικούς ντόπιους σε κάποια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες της Πάργας.

Παραλία Λύχνος

Η παραλία του Λύχνου, μόλις 750 μέτρα από το Santakira Villas, συνδυάζει το καθαρό γαλάζιο του Ιονίου και το άρωμα των ελαιώνων, ενώ οι μεγαλοπρεπείς βράχοι τεμαχίζουν τη θάλασσα. Εδώ θα απολαύσετε την ηρεμία και τη γαλήνη δίπλα στη θάλασσα. Αυτό το μέρος είναι για όσους εκτιμούν την αρμονία με τον κόσμο γύρω τους και ταυτόχρονα, άνετες συνθήκες για χαλάρωση.

 

Παραλία Αη Γιαννάκης

Η πανέμορφη αυτή παραλία, 1,5 χιλιόμετρo από το Santakira Villas, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη παραλία, αλλά ο κόσμος την προτιμάει για τα πεντακάθαρα νερά της. Το χαρακτηριστικό της παραλίας, κάτι που δε γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι η πηγή γλυκού νερού που αναβλύζει στο κέντρο του κόλπου. Το νερό μεταφέρεται υπόγεια από τη διπλανή λίμνη του Καλοδικίου, γνωστή στην περιοχή και ως «λίμνη με τα νούφαρα».

 
 

Πηγές Αχέροντα

Υπάρχουν κάποια μέρη τα οποία οι φωτογραφίες και οι περιγραφές-όσο γλαφυρές κι αν είναι- τα αδικούν. Ένα τέτοιο μέρος απαράμιλλου κάλλους είναι και το φαράγγι του Αχέροντα. Πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο και διάσημος στα πέρατα της γης για το μυσταγωγικό και μυθολογικό του φορτίο που οι ρίζες του αγγίζουν τα αρχαία μυστήρια, ο Αχέροντας είναι ένα ποτάμι τέτοιας φυσικής ομορφιάς που ελάχιστα μέρη μπορούν να τον συναγωνιστούν.

---